20 Eylül 2013 Cuma

kışlık domates turşusu

 
malzemeler
3 kilo domates
yarım kilo yeşil biber
1 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
yarım çay bardağı sirke
15 diş sarımsak
tuz

 
yapılışı
domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın. biberleri ve maydanozları da doğrayın. sarımsakları rendeleyin. içine tuz zeytinyağı limon ve sirkeyi de katıp bütün malzemeleri derince bir kapta karıştırın.(ben tatlı biber kullandığım için içine 2 tatlı kaşığı pul biber koydum. ama acı sevenler için acı biber ile yada yarısı acı yarısı tatlı biber ile de yapılabilir.) karışan malzemeleri şişeye yada plastik şişelere koyabilirsiniz. ben cam şişelere koymayı tercih ettim. ağzını kapatın. içinde sirke olduğu için kabınızın üstünde biraz boş yer bırakmanızda fayda var. yoksa taşabilir. 10-15 gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. özellikle et yemeklerinin yanında çok güzel gidiyor. şimdiden afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı buraya yazabilirisiniz...