11 Kasım 2013 Pazartesi

sebzeli terbiyeli mantar çorbası


malzemeler
bir avuç mantar
bir kırmızı biber
1 orta boy patates 
 1 orta boy havuç
1 su bardağı süt
1 kaşık tereyağı
2 kaşık un
tuz
yapılışı
öncelikle mantar kırmızı biber havuç ve patatesi küçük ve küp küp doğrayıp azıcık yağ ile biraz kavurun. onlar kavrulurken tencerede tereyağı eritin. unu koyup rengi dönene kadar kavurun. üstüne de yavaş yavaş 2 su bardağı ılık su dökün. unların topak topak olmaması için hızlı hızlı karıştırın. üstüne sütü de ekleyin 5 dakika bekleyin.  kavrulan malzemeleri ekleyin. bir iki karıştırıp üstüne göz kararı su ve tuzunu da ekleyin ve pişmeye bırakın. afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı buraya yazabilirisiniz...