gaziantep yöresine ait kebap. aslı tandırda yapılıyormuş ama biz imkanlar izin vermediği için firında yapıyoruz.
malzemeler
köftesi için
yarım kilo kıyma
bir bayat ekmeğin içi
1 orta boy soğan
1 paket köfte harcı
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber
4 tane uzun patlıcan
2 domates
2 çarliston biber
1 orta boy soğan
sosu için
yarım kaşık domates salçası
yarım kaşık biber salçası
biraz sıvıyağ
yarım çay bardağı su
tuz karabiber
yapılışı
öncelikle patlıcanları resimde gördüğünüz gibi 1 parmak kalınlığında kabuklarını soymadan doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz. patlıcanlarımız beklerken kıymayı derin bir kaba alıp içine ıslatılmış ufalanmış bayat ekmek içi, rondodan geçirilmiş soğan, köfte harcı, ince kıyılmış maydanozu, tuzunu karabiberini ekleyip elimizle yoğuralım.
daha sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp yıkayıp resimde görüldüğü gibi bir patlıcan bir köfte (ceviz büyüklüğündeki köfteleri avcumuzda yuvarlayıp biraz yassılaştırıyoruz)sıralıyoruz. ortasına domates biber ve soğanı büyükçe doğrayıp yerleştirelim. domates ve soğanlarınız küçük ise doğramadan yerleştirin daha lezzetli oluyor. en son olarak sos malzemelerini karıştırıp salçaların suda erimesi için bir kaç dakika bekleyelim. ve sosunu da üstüne ekleyip 200 derecelik fırında patlıcan ve köfteler pişene kadar pişirin. afiyet olsun.
Çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilteşekkür ederim. gerçekten denemeye değerbir lezzet.
YanıtlaSil