malzemeler
2 enginar
1 adet limon
4 tepeleme çay kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
yarım fincan sıvıyağ
5 su bardağı ılık su
pilav için
1 su bardağı pirinç
2 adet yeşil soğan
yarım su bardağı haşlanmış bezelye
1 demet dereotu
zeytinyağı tuz karabiber
yapılışı
öncelikle pirinci tuzlu kaynar suda 30 dakika kadar üstü kapalı olarak bekletin. diğer taraftan sıvı tağı kızdırıp enginarları üstüne yerleştirin. üzerine limonu unu koyup ılık suyu da ekleyip pişmeye bırakın. suyu kaynadıktan 15-20 dakika sonra ocağı kapatın. iç harcı için teflon tencerede zeytinyağı ve ince doğranmış yeşil soğanı çok az kavurp süzülmüş pirinç bezelye tuz karabiberi ve suyunu koyup suyunu çekene kadar pişirin.en son enginarları servis tabağına alıp içine 3-4 kaşık iç harçtan koyun. ve pişme suyundan da 1 kaşık ekleyip afiyetle yiyebilirsiinz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı buraya yazabilirisiniz...