malzemeler
5 adet yufka
biraz süt
biraz sıvı yağ
iç harcı için
1 kilo mantar
3 adet büyük kırmızı biber
1 avuç tatlı yeşil biber
zeytinyağı
tuz
üzeri için
yumurta sarısı
mavi haşhaş
yapılışı
bir tavada zeytinyağı, ince doğranmış mantar. ince doğranmış yeşil biber ve ince doğranmış kırmızı biberi tuzunu da ekleyip biraz kavurun. yufkaları düz bir zemine serip yaklaşık 5 santim aralıklarla uzunlamasına kesin. üstüne yağ ve süt karışımından fırça yardımı ile sürün. ucuna iç harçtan doldurup bir sağa bir sola katlayarak muska şeklini verin. bütün yufkalara bu işlemi uygulayıp yağlanmış tepsiye sıralayın. üzerine yumurta sarısını sürüp mavi haşhaşı dökün. 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı buraya yazabilirisiniz...