10 Nisan 2013 Çarşamba

pırasalı el açmalı börek


 
 malzemeler
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı su
aldığı kadar ılık su(ortalama 1 su bardağı)
1.5 çay bardağı sıvı yağ
iç harcı için
1 kilo pırasa
2 orta boy havuç
tuz karabiber pul biber zeytinyağı
yapılışı
öncelikle havuçları rendeleyip pırasaları ince ince doğrayıp zeytinyağı ile biraz kavuruyoruz. almaya yakın baharatları ve tuzunu ekleyip soğuması için bekletiyoruz. diğer taraftan karıştırma kabına unu tuzu koyuyor yavaş yavaş su ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. üzeri kapalı olarak biraz dinlendikten sonra hamuru merdane ile açalım.üzerine sıvıyağ döküp elimizle her tarafa yayalım.sonra hamuru elimizle çekerek incelmesini sağlıyoruz. daha sonra hamuru ikiye katlayıp tekrar sıvıyağ döküp tekrar elimizle kenarlardan çekiyoruz.hamurun üzerine bir ucundan başlayıp pırasalı harçtan uzunlamasına koyup iki tur sarıp kesiyoruz.bu işlemi kalan hamurda tekrarlıyoruz. yağlanmış fırın tepsisine uzunlamasıya yerleştirip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar  pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı buraya yazabilirisiniz...