24 Mayıs 2013 Cuma

sıkma ( adana yöresine ait )

ben görülmeyeli 3

bayat ekmeği hamur haline getirerek de yapılan sıkmayı ben lavaş ekmeği ile yapıyorum. çok da güzel oluyor.

 
malzemeler
7 adet lavaş
1 orta boy soğan
lor peyniri
2 çarliston biber
margarin
sıvıyığ
tuz kırmızı biber
 
yapılışı
 
öncelikle yemeklik doğranmış soganları sıvıyağda biraz kavurun. sonra ince doğranmış biberleri katıp kavurun. kavrulduktan sonra lor peyniri tuz ve kırmızı biberini de katıp birkaç dakika kavurup tüpten alın. biraz soğuduktan sonra geniş teflon tavada  lavaşları biraz ısıtıp margarin sürün ve içine karışımdan biraz döküp sapın. sardıktan sonra avucunuzda sıkın( galiba açılmaması için.)
ismini de buradan almış. işte sıkmalarınız hazır. hazırladığınız sıkmaları bir beze sarın ki diğerleri hazır olana kadar soğumasın. ve tavada lavaşları güzelce ısıtıp bol margarinli yaparsanız daha lezzetli oluyor. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı buraya yazabilirisiniz...