2 Ağustos 2013 Cuma

sıcak ikramlık ekmek dilimi

herkes bayat ekmeklerini ne yapacağını düşünüyordur eminim. belki de bu sadece benim problemimdir. ama problem olduğu için çözüm de aramak şart oldu. normelde sıcak ikramlık taze ekmek ile misafirlere lezzetli bir sunum yapabilirsiniz ama ben bayat ekmekleri değerlendirmek için bu menüyü hazırlıyorum. önce fotoğraflar...

 
renk farkı fotoğrafın kalitesizliğinden kaynaklanıyor.
neyse gelelim tarife
 
malzemeler
dilimlenmiş bayat ekmek
tereyağ
zeytin
domates
çarliston biber
konserve mısır
kaşar
 
yapılışı
dilimlediğiniz ekmeklerin üstüne tereyağı sürün ve fırın tepsisine dizin. başka bir kapta ince doğranmış domates ve biber, çekirdekleri çıkartılmış zeytini konserve mısırı karıştırın. ve tereyağ sürülmüş ekmeklerin üstüne azar azar dökün. ve fırına verin 170 derecede 15-20 dakika pişirdikten sonra rendelenmiş kaşarı üstüne döküp 5 dakika daha fırında tutun. işin püf noktası tereyağını ekmeğin her yerine sürmek. boş kalan yerleri kuru oluyor.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı buraya yazabilirisiniz...