1 Eylül 2013 Pazar

tel şehriyeli tavuklu salata

 
 
malzemeler
1 su bardağı tel şehriye
zeytinyağı
1 buçuk su bardağı su
1küçük kase haşlanmış tel tel ayrılmış tavuk
kırmızı lahana
2 küçük havuç
maydanoz
taze nane
konserve mısır
1 közlenmiş kabukları soyulmuş kırmızı biber
bol limonlu suda haşlanmış mantar
kornişon turşu
tuz

sosu için
1 limon
nar ekşisi
zeytinyağı
 
yapılışı
öncelikle tel şehriyeleri teflon tavada zeytinyağı ile rengi pembeleşene kadar kavurun ve üstüne suyu koyup kapağını kapatın.suyunu çekince ocaktan alın.diğer taraftan havucu rendeleyin. kırmızı lahanayı uzun uzun doğrayın. haşlanmış mantarı, közlenmiş kabuğu soyulmuş kırmızı biberi ve kornişon turşuyu küp küp doğrayın. maydanoz ve naneyi de doğrayıp hazırladığınız malzemeleri karıştırma kabına alın. mısırı ve uzuz uzun parçalanmış tavuğu da üstüne ekleyin. üstüne tel şehriyeleri de ekleyip tuzunu katın ve karıştırın en son sos malzemelerini ayrı bir kapta karıştırıp üstüne gezdirin. 2 çatal yardımı ile bütün malzemelerin birbirine karıştığına emin olana kadar karıştırın ve salatamız servise hazır. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı buraya yazabilirisiniz...