malzemeler
2paket krem şanti
2 su bardağı süt
4 yumurta
1 limon(kabuğu ve suyunu kullanacağız)
10-12 tane petibör bisküvi
yapılışı
krem şantiyi tarifine uygun olarak hazırlayın ve difrize koyun. limonun kabuğunu soyun ve rondada toz haline getirin, suyunu da sıkın. derin bir kabın içinde 4 yumurtanın sarısı ile limonun suyunu mikser yardımı ile çırpın. başka bir kabın içinde yumurtaların beyazı ile limonun kabuklarını mikser yardımı ile çırpın. en son bu üç karışımı güzelce karıştırın. bir borcamın altına toz haline getirilmiş bisküvilerin yarısını serpiştirin. üstüne hazırladığınız karışımı onun üstüne de kalan bisküvileri serpin. buzdolabında soğutun. yemeen bir saat önce çıkarıp bıçakla keserek servis yapabilirsiniz. uzun süre dışarıda durursa yumuşar ve dilimlemesi zor olur. bu tatlıyı günlerce difrizde saklayabilirsiniz. afiyet olsun
not: daha önce bayatlamış kurabiyileri değerlendirme (link için) ile ilgili yazı yazmıştım. bu tatlıda petibör bisküvi yerine rondadan geçirilmiş kurabiyeleri kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı buraya yazabilirisiniz...