malzemeler
2 kabak
1 kaşık tereyağ
yarım kaşık un
maydanoz
dereotu
1 su bardağı tulum peyniri
tuz, pul biber
kaşar
yapılışı
kabakları kabuğunu soymadan ve baş kısmını kesmeden güzelce yıkayıp kaynatılmış tuzlu suda 7-10 dakika haşlıyoruz. çıkarıp soğuduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölüp iç çekirdeklerini çıkarın(çekirdeklerin yarısını iç harca dahil edeceğiz). teflon tavada tereyağını eritip içine unu katıp unun kokusu gelene kader kavurun. haşlanmış kabakların çıkarılan çekirdek kısmını ince ince doğrayıp iç harca dahil edin. daha sonra sırası ile tulum peyniri ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu tuz ve pul biberini katıp biraz daha kavurup ocaktan alın. kabakları borcama dizip içlerini hazırladığınız harç ile doldurun. ve 180 derecelik fırında yaklasık yarım saat pişirin. üstüne kaşar peyniri gezdirip 5 dakika daha fırında tutun ve yemeğimiz yenmeye hazır. Ilık halde servis yaparsanız daha lezzetli oluyor. afiyet olsun.
ama eşimin kabak ile yapılanlar arasında favorisi kabak salatasını geçemedi. hala kabak salatası bir numara eşim için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınızı buraya yazabilirisiniz...