24 Ağustos 2013 Cumartesi

kışa hazırlık... patlıcan

herkesin kış için yöntemleri vardır mutlaka. ben dondurucuya patlıcan, kırmızı biber, yeşil fasülye, domates koyuyorum. bugün patlıcanları nasıl hazırladığımdan bahsedeceğim. 2 tür patlıcanım vardı bir top patlıcan ve kemer patlıcan. öncelikle top patlıcanlardan bahsedeyim. bunlar adana usulu top patlıcanlar. küçücük. özellikle dolma yapmak için ideal. şimdi bunları nasıl yaptığımdan bahsedeyim.




hazırlamak

 patlıcanları yıkayıp alacalı şekilde doğrayın. uzunlamasına dörde bölün. kafa kısmı kalacak şekilde. patlicanları biraz kızartıp fazla yağını alması için biraz bekletin.  daha sonra poşetlere yerleştirip dondurucuya koyabilirsiniz
 peki nasıl kullanacağız
tencereye sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğanı koyup pembeleşene kadar kavuralım. üstüne dondurucudan çıkardığımız patlıcanları ve üstüne gelecek kadar rendelenmiş yada ince doğranmış domatesi koyalım tuzunu da atıp pişmeye bırakalım. ben bunun için konserve domateslerimden bir kavonoz kullanıyorum. bol domatesle tadı çıkıyor

 
yanına bulgur pilavı ve cacık yapabilirsiniz. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı buraya yazabilirisiniz...